DraftBooster logo

Helppo sytytys ja täydellinen puupolttoisen tulisijan kotoisuus

Puupolttoinen tulisija tuo kotoisan olon – paitsi silloin, kun savu tulee olohuoneeseen sen sijaan, että poistuisi takan kautta. Näin kävi Lars Willemarille, kun hän vaihtoi vanhan puupolttoisen takkansa uuteen. Onneksi hän löysi ratkaisun ongelmaansa Draftbooster-savukaasuimurin avulla.

Kun vanha puupolttoinen takka vaihdettiin uuteen, takka ei enää vetänyt hyvin. Tämä tarkoitti, että savua, nokea ja ei-toivottuja hajuja tuli olohuoneeseen eikä takan käyttö ollut mukavaa.

Syy huonoon vetoon oli takassa, mikä voi johtua osittain liian lyhyestä tai tehottomasta savupiipusta, mutta myös siitä, että uusi puupolttoinen takka on energiaoptimoitu eikä johda tarpeeksi lämpöä hormiin. Veto riippuu erosta piipun sisäpuolen ja ulkoilman lämpötilojen välillä. Mikäli eroa on paljon, veto ei toteudu ja ongelmat syntyvät.

Juuri tämä oli Lars Willemarin ja vaimonsa Jyllen ongelma, kun he vaihtoivat vanhan takkansa uuteen muutamia vuosia sitten.

“Veto ei ollut sama vanhan ja uuden tulisijan välillä. Tämä tarkoitti, että uuden takan sytytys oli todella hankalaa sekä tuulisella, sateisella että tyynellä säällä”, sanoo Lars Willemar.

Lisäksi Lars Willemar huomasi savun karkaavan tulisijasta, kun tuli aika lisätä takkaan puita. Tulta oli myös hankalaa saada pidettyä yllä.

“Uusi takka oli tietenkin huomattavasti energiatehokkaampi, mutta se tarvitsi jotakin parantamaan vetoa sekä pitämään tulen takassa”, Lars Willmar kertoo.

Ratkaisu ongelmaan oli nimeltään Draftbooster

Lars Willemar löysi ongelmiinsa ratkaisun – Draftbooster-savukaasuimurin. Lyhyesti sanottuna Draftbooster on savukaasuimuri, mikä asennetaan piipun päälle parantamaan vetoa.

“Olemme tyytyväisiä, sillä Draftboosterin asennuksen jälkeen savua pääsee olohuoneeseemme minimaalisen vähän eikä meidän tarvitse enää taistella, jotta saamme puupolttoisen takkamme vetämään. Draftbooster on ehdottomasti läpäissyt testin!”, Lars Willemor sanoo.

Draftboosteria on helppo käyttää on-off-kaukosäätimellä.

Yksinkertainen asentaa ja helppo käyttää

Draftbooster on hyvin yksinkertainen asentaa. Siinä on neljä kiinnikettä, joilla se sovitetaan takkaan. Seuraavaksi imuri kytketään sähköverkkoon ja sitten se onkin valmis käytettäväksi.

“Draftboosterin asennus oli todella nopeaa. Se vain asennetaan piippuun, johto vedetään kattotiilien alle ja kytketään ullakolla olevaan pistorasiaan”, Lars Willemar sanoo.


Lars Willemar asentaa Draftboosterin itse hyvin lyhyessä ajassa.

Käyttö tapahtuu kokonaan kaukosäätimellä

Draftboosterin käyttö on helppoa. Kaukosäätimessä on kaksi painiketta – on ja off. “Draftboosterilla tämä ei voisi olla helpompaa”, Lars Willemar sanoo. “Asetamme puut takkaan, laitamme imurin päälle ja sytytämme tulen. Valmista. Draftbooster on käynnissä noin kymmenen minuuttia, kunnes takka on lämmennyt ja saa luonnollisen vedon – ja uudestaan kymmenisen minuuttia, kun lisäämme puita takkaan”, Lars Willemar tiivistää.

Draftbooster-savukaasuimurin voit ostaa lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

Näytä napit
Piilota napit