DraftBooster logo

Mikä on Draftbooster-savukaasuimuri?

Draftbooster-savukaasuimuri on sähköinen imuri. Se asennetaan savupiipun päälle, missä se varmistaa, että puupolttoinen kamiina saa tarpeeksi ilmaa palaakseen puhtaasti koko päivän ilman ongelmia. Draftbooster-savukaasuimuri luo negatiivista painetta savupiippuun, jonka ansiosta vältät suurimman osan ongelmista, joita syntyy kun poltat kiinteää polttoainetta.

Draftbooster-savukaasuimuri asennetaan savupiipun päälle ja se luo imun, varmistaen, että savu poistuu savupiipun kautta sen sijaan, että savu pääsisi olohuoneeseesi. Draftboosterin avulla saat hallinnan savupiippusi vetoon, jotta voit nauttia tulisijasi tulesta ja lämmöstä ilman huolia.

Draftbooster on chimney illustration

Milloin on hyvä idea käyttää Draftbooster-savukaasuimuria?

Etkö saa vetoa puupolttoiseen kamiinaasi?

  • Tulen syttyminen kestää ja on vaikeaa
  • Kamiinan oven lasi on peittynyt nokeen.
  • Savua pääsee ulos kamiinasta, varsinkin polttoainetta lisätessä.
  • Savu ja noki haisevat aina kun käytät puupolttoista kamiinaasi.

Luonnollinen veto savupiipussa on harvoin riittävää

  • Vedottomassa talossa ei ole tarpeeksi liikkuvaa ilmaa ja on yleistä, että tulisija ei saa tarpeeksi ilmaa.

Lisää ilmansaantia

  • Draftboosterilla voimme saada puupolttoisen tulisijasi jälleen eloon, tehden siitä helposti sytytettävän ja välttää noen ja savun hajua sisätiloissa.
  • Sinä päätät milloin tarvitset lisävetoa savupiipussasi – käyttäen helppoa ON-OFF-kaukosäädintä.

Aseta Draftbooster savukaasuimurin ON-OFF-kaukosäädin vaikkapa TV-kaukosäätimen viereen ja nauti puhtaista ja kirkkaista liekeistä tulisijassasi.

Mihin savukaasuimuria tarvitaan?

Draftbooster vähentää savua huoneistossa

Ongelmia tulen syttymisessä

Mikäli sinulla on ongelmia saada tulta syttymään, niin se johtuu useimmiten liian vähäisestä vedosta savupiipussa. Veto syntyy, kun savupiippusi lämpötila on suurempi, kuin ulkopuolella. Koska savupiippu on edelleen kylmä tulta sytytettäessä, veto on rajallista tehden sytyttämisestä hankalaa.

On tärkeää, että polttoaine on kuivaa ja aloitat pienillä puupaloilla ja sytykkeellä. Tällä tavalla tuli syttyy nopeammin ja lämmittää savupiippua, jotta sinne voi syntyä vetoa.

Savua huoneessa

Mikäli huoneeseen tulee savua, kun lisäät polttopuita, voi tämä johtua siitä, että veto on huonoa. Mikäli sinulla on todella tiivis talo, erityisesti mikäli sinulla on liesituuletin tai ilmastointi, niin savupiipun veto saattaa olla liian pientä.

Toinen syy savun karkaamiselle voi olla eroavaisuus savupiipun ja tulisijan välillä. On tärkeää tietää, että luonnollinen veto vaihtelee ulkoilman lämpötilan mukaan läpi vuoden. Siihen vaikuttavat myös tuuli ja sää.

Savupiipun korkeus korkeiden talojen tai muiden suurien elementtien läheisyydessä voi myös vaikuttaa luonnolliseen vetoon negatiivisesti. Tuulenpuuskat voivat puhaltaa savua piipun kautta olohuoneeseen.

Tuli sammuu

Ilma varmistaa hyvän palamisen. Savupiipun työ on poistaa savua savupiipun vedon kautta, varmistaen vakaan raikkaan ilmansaannin vastaavissa määrissä, mitä savua poistetaan. Mikäli tulisija ei toimi optimaalisesti, niin tämä voi johtua huonosta vedosta, vuodoista savupiipussa tai tulisijan väärästä mitoituksesta savupiipun kanssa.

Savun haju ja nokeaminen

Kun tulisijan ovi on peittynyt nokeen ja haistat savun, johtuu tämä huonosta palamisesta. Ongelma esiintyy, jos sinulla on märkää puuta, olet säätänyt hormin väärin tai sinulla ei ole tarpeeksi vetoa savupiipussasi.

Hyvä palaminen vaatii korkeita lämpötiloja ja tarpeeksi ilmaa. Jos heikennät vetoa ennen kuin tuli on sammunut, niin noki ja savukaasut voivat kerääntyä savuhormiin. Se aiheuttaa savun hajua asunnossasi.

Tilastot kyselytutkimuksesta tulisijan ongelmista ennen ja jälkeen Draftboosterin asennuksen
Tilastot kyselytutkimuksesta tulisijan ongelmista ennen ja jälkeen Draftboosterin asennuksen
Näytä napit
Piilota napit